Retur og reklamemasjoner

Angrerett og reklamasjon 

Ønsker du å returnere en vare etter du har mottatt den fra PUSHED så er det Angrerettloven som gjelder. Trykk her for å laste ned angrerettskjema. Angrerettskjema vil også følge med forsendelsen. Vår firmainformasjon for utfylling finne du under “Kontakt oss” knappen. I følge Angrerettloven har du noen plikter og oppgaver. Vi ønsker at denne prosessen skal være så enkelt som mulig for alle parter innenfor lovens bestemmelser, derfor finner du viktige utdrag fra Angrerettloven nedenfor:

Forbrukeren har rett til å gå fra avtalen (angrerett) ved å gi melding til selgeren innen 14 dager etter at varen er mottatt.(jf. Angrerettloven § 11). Angrerettloven gjelder kun ved forbrukerkjøp. Angreretten kan derfor ikke benyttes av firmaer eller andre som har handlet som ledd i næringsvirksomhet.(jf Angrerettloven § 6, punkt e). Angreretten gjelder ikke dersom varen ikke kan leveres tilbake i samme stand og mengde, og beskadigelse eller forringelse skyldes uaktsomhet eller manglende omsorg fra forbrukerens side.

(jf.Angrerettloven § 12 punkt a)
Angreretten kan ikke gjøres gjeldende for varer der forbrukeren har brutt forseglingen.(jf. Angrerettloven § 12 siste ledd). Returkostnadene bæres av forbrukeren (jf. Angrerettloven § 15 første ledd). Dersom du ikke henter pakken og forholder deg ellers helt passiv, vil dette ikke gi oss noen indikasjoner om hvorfor pakken ikke er hentet. Du vil da ikke ha oppfylt kravene som stilles til deg i henhold til Angrerettloven §11 og §13, og mister således retten til å gå fra avtalen. Du vil da bli belastet med et gebyr pålydende kr 400,- til Pushed for behandling av saken og portokostnader. Dette vil bli fakturert av vårt driftselskap Carbon14 as.

Kansellering av ordren før pakket/sendt
Hvis du ønsker å kansellere en ordre før pakken er sendt, send oss en melding på e-post til: heidi@carbon14.no.

Retur av produkt
Husk å pakke returpakken forsvarlig. Du er selv ansvarlig for returforsendelsen og må betale porto. Forsendelser som ikke sendes med sporing sendes på eget ansvar. Husk 14 dagers fristen nevnt i angrerettloven §11, slik at vi kan behandle saken på en rask og problemfri måte for alle parter (iht. Angrerettloven.)

Badetøy
Ingen retur på badetøy av hygeniske grunner. Ingen unntak

Angrerett ved Postoppkrav
Dersom du ikke henter pakken og forholder deg ellers helt passiv, vil dette ikke gi oss noen indikasjoner om hvorfor pakken ikke er hentet. Du vil da ikke ha oppfylt kravene som stilles til deg i henhold til Angrerettloven §11 og §13, og mister således retten til å gå fra avtalen. Du vil da bli belastet med et gebyr pålydende kr 400,- til pushed.no for behandling av saken og portokostnader. Ingen retur på badetøy av hygeniske grunner

Reklamasjoner
Før du sender varen i retur må du være sikker på at skaden/mangelen på produktet ikke skyldes egen uaktsomhet. Kryss av for reklamasjon på angrerettskjemaet, og skriv en liten forklaring. Husk også å føre på navn, adresse, hva du ønsker og hvordan vi kan få kontakt med deg.

Behandlingstid
Normalt vil behandlingstidene på varer som blir sendt i retur ca 5 virkedager. I enkelte perioder med stor pågang kan det ta noe lengre tid.

Forsendelser
Vi sender normalt ut pakker hver dag mandag – lørdag . Foreløpig sendes varer kun ut via postoppkrav 79 kr Forsendelsen tar normalt 1-3 dager. Dersom vi er tom for en vare vil du normal ikke kunne velge og betale for denne varen, men skulle det mot formodning skje en feil vil vi ta kontakt snarest.

Betaling
Du betaler for varen ved utlevering av pakken. Det er mulig å hente pakken på i vår butikk i Haugesund. PUSHED, Haraldsgaten 118, 5525 Haugesund – Da vil du få tilbakebetalt eventuelle fraktkostnad.